Givertjenesten

Kornelius-effekten

«Dine bønner og gaver til de fattige har steget opp til Gud, så han er blitt minnet om deg.»
(1)
Det var Kornelius som fikk høre dette fra en engel som kom og fortalte ham hvor han kunne sende folk for å hente Peter - heldigvis hadde Gud forberedt Peter også på at noen ville komme - for det som skulle skje, var grensesprengende både for Peter og for verden. 

Jeg er alltid redd for å koble gaver med frelse og helbredelse, bare det å tenke tanken om at Gud er til salgs er helt absurd. Beretningen om trollmannen Simon slår det helt tydelig fast (2)

Gud ser ikke gaven, men han ser hjertet som gir den. Da blir enkens gave så uendelig stor at beretningen om henne har fått plass i Bibelen. To ganger spurte Jesus Peter: «Simon, sønn av Johannes, elsker du meg?» - begge gangene svarte Peter: «Ja, Herre, du vet at jeg har deg kjær.». Peter svarer altså ikke på det som Jesus spør om, for det ordet for å elske som Jesus bruker er samme rot som agape - altså den kjærligheten som Ånden gir og som binder de kristne sammen og som strekker seg ut til alle mennesker. Peter hadde ikke opplevd den enda, og derfor var han ærlig når han svarte med ordet filo som er den menneskelige kjærlighet mellom søsken.
 
Tredje gang kommer Jesus Peter i møte når han bruker det samme ordet som Peter brukte og spør «Har du meg kjær?». Peter blir bedrøvet når han skjønner at Jesus har forstått at han ikke kan bruke agape og svarer: «Herre, du vet alt. Du vet at jeg har deg kjær.» (3)

Jeg tar det med fortellingen om Peter for å vise at dette handler om hjertet, og ikke gaver, talenter eller størrelsen på disse.

Rent praktisk hvordan støtter du Bulgaria med gaver?
Det er viktig å vite at alle midlene til Bulgaria går direkte til Frelsesarmeens gavekonto i Norge. Prosjektet har følgende nummer og navn: 11233 - MIS FA Bulgaria

Du kan overføre penger fra din bankkonto til Frelsesarmeens gavekonto 3000.15.07350 enten som et engangsbeløp, eller legge det inn som en månedlig innbetaling i din egen bank. 

Videre er det mulig å betale via PayPal - også der er det mulig å gjøre avtale om månedlige trekk. Linken til PayPal er unik for Bulgaria-prosjektet og pengene kommer dit de skal. 

På forhånd takk for din støtte! 
____________________________________________________
(1) Apostelgjerningene 9:4b
(2) Apostelgjerningene 8:9-23
(3) Johannes 21:15-17

Du kan lese mer om givertjeneste i: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Den internasjonale markeringen - 21. oktober 2023

Det var en stor velsignelse for Magna og meg å få være en del av denne markeringen. Dette skrev offiserene i Bulgaria på sin offisielle Face...